Hoe het begon

Scept is een product van het bedrijf AgilePixels. Dat bedrijf hebben wij – Lex en Luke – tijdens onze studieperiode opgericht. Tijdens ons eerste jaar van de studie Informatica kregen we van iedereen om ons heen de vraag of wij voor familie en vrienden een website op konden zetten; geen probleem uiteraard!

De hoeveelheid werk begon zich steeds meer op te stapelen tot het volgende geintje viel: “Nou, we kunnen bijna wel een bedrijf gaan opzetten” met daarop het bloedserieuze antwoord “Ja, dat moeten we maar doen denk ik”. Zo gezegd, zo gedaan. En dat was de start van AgilePixels.

 

Scept

Nadat we een groot aantal websites opgezet hebben voor klanten trok onze interesse toch langzaam naar meer functionele web-applicaties. Tegelijkertijd speelde er een probleem bij ons bijbaantje en in het werk dat we uitvoerden voor ons eigen bedrijf. Gewerkte uren bijhouden ging nog op papier en werd vervolgens met de hand omgezet naar een excel bestand. Dat was enorm tijdrovend werk natuurlijk. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een digitale oplossing. Deze waren destijds absoluut beschikbaar, maar niet voor een studentenprijsje. Vandaar dat we zijn gaan werken aan onze eigen oplossing: Scept!