Scept installeren als App

Vanaf vandaag is Scept ook als app te gebruiken op je mobiel. Je kunt de app alleen niet installeren via de App- of Play-store, maar direct vanuit je browser. Per browser kan het verschillen hoe de installatie precies werkt, daarom leggen we het je hier graag uit. De app installeer je zo:

App installeren op Android

Het grootste verschil zit hem in het type apparaat dat je gebruikt. Voor Android apparaten leggen we de installatie als eerst uit. Heb je een apparaat dat iOS gebruikt, begin dan hier met lezen.

Chrome

Om te beginnen met het installeren van de Scept app ga je naar app.scept.nl. Het is daarbij nog niet nodig om in te loggen. Als het goed is krijg je onder in je scherm een melding “Scept toevoegen aan startscherm”. Kies voor deze optie om de app te installeren. Als alles goed is gegaan kun je de Scept app nu tussen je andere apps terug vinden.

Krijg je de optie “Scept toevoegen aan startscherm” niet in beeld? Dan kun je altijd nog voor de handmatige installatie gaan. Navigeer hiervoor naar opties en kies hier voor “Toevoegen aan startscherm”.

Voor iOS

Op apparaten van Apple verschijnt er helaas niet direct een melding op je scherm. Er zijn daarom iets meer stappen nodig om de app te installeren.

Safari

De app installeer je in safari door naar app.scept.nl te navigeren. Kies vervolgens voor de optie delen (het vierkante icoontje met het pijltje omhoog). Scroll vervolgens iets naar beneden en kies voor “Zet op beginscherm”. Voeg de app daarna toe en je vindt hem terug tussen je geïnstalleerde applicaties.

Lex de Willigen
Author:
Lex de Willigen is een Software Engineer uit Spijkenisse. Hij is mede-ontwikkelaar van het platform Scept. Bekijk voor meer informatie vooral even zijn website!